De partij verwijt Merkel ervan om te negatief te reageren op de verkiezing van Thüringse minister-president Thomas Kemmerich. Haar uitspraken zouden de gelijkheid tussen de partijen schaden.
Volledig scherm
De partij verwijt Merkel ervan om te negatief te reageren op de verkiezing van Thüringse minister-president Thomas Kemmerich. Haar uitspraken zouden de gelijkheid tussen de partijen schaden. © EPA

AfD dient klacht in tegen Merkel wegens machtsmisbruik na politieke crisis Thüringen

De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft aangifte gedaan tegen bondskanselier Angela Merkel wegens machtsmisbruik. De politieke partij verwijt Merkel dat ze zich als bondskanselier negatief erover heeft uitgelaten dat de minister-president van de deelstaat Thüringen is verkozen met steun van haar partij CDU en de AfD. 

10 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Net zoals in Belgie ,Vlaams Belang stigmatiseren ze ook,maar we leven in een democratie nietwaar , NVA doet net hetzelfde
  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Het enige dat Merkel geschafft heeft is de vernietiging van de democratie, als die er al was!
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Mevrouw Merkel heeft een dik vel. En veel macht. Dit zal ze ook wel schaffen, zeker?
  • Jef Lois

    4 jaar geleden
    Frau Merkel wie heeft devpoorten van de ganse Eu open gezet tegen de wil van de bevolking en de Duitse inwoners,wie liet er ganse treinen geluks zoekers binnen in Duitsland en ging ze bij aankomst begroeten? De bevolking van de hele EU zijn jullie politiekers beu meer als beu.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Ondanks alles is dit niet omkeerbaar