Telenet verwent zijn aandeelhouders

Telecombedrijf Telenet betaalt zijn aandeelhouders in totaal 206 miljoen euro dividend uit voor het boekjaar 2019, of 1,87 euro per aandeel.

Dat heeft Telenet woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers. Het gaat ook opnieuw aandelen inkopen, voor maximaal 55 miljoen euro. Dat verhoogt de waarde van de resterende aandelen.

Na het eerdere interimdividend van 0,57 euro stelt Telenet een finaal dividend van 1,30 euro in het vooruitzicht, wat het totaal op 1,87 euro per aandeel brengt. Analisten hadden wel op een wat guller dividend gerekend.

Het telecombedrijf keerde jarenlang geen dividenden uit, maar eind 2018 kondigde het aan de uitkeringen aan aandeelhouders te hervatten.

Meer omzet, minder winst

‘Ik ben erg tevreden dat we opnieuw al onze prognoses voor het volledige jaar 2019 hebben waargemaakt’, zegt CEO John Porter in een persbericht over die jaarresultaten.

De omzet ging 2 procent hoger tot 2,58 miljard euro, dankzij de overnames van Nextel en De Vijver Media. De nettowinst daalde met 6 procent tot 234,6 miljoen euro.

Meer