Natalie Portman op de rode loper tijdens de Oscar-uitreiking. (09/02/2020)
Volledig scherm
Natalie Portman op de rode loper tijdens de Oscar-uitreiking. (09/02/2020) © Photo News

Natalie Portman reageert op kritiek Oscars-outfit

Natalie Portman heeft gereageerd op de kritiek die ze kreeg op cape die ze zondag droeg op de rode loper van de Oscar-uitreiking. De actrice uit Star Wars, Léon en Black Swan had een cape van Dior met daarin de achternamen van vrouwelijke regisseurs die dit jaar niet voor de Oscars waren genomineerd, onder wie Greta Gerwig (Little Women), Marielle Heller (A Beautiful Day in the Neighborhood) en Lorene Scafaria (Hustlers).

6 reacties

  • Katherine Baker

    4 jaar geleden
    Sondra Locke heeft dit ook aan de lijve ondervonden. Ze werd 'tegengewerkt' door de mannen in Hollywood. Ons kent ons-mentaliteit. Bette Davis ook, zij heeft zelfs een proces gewonnen tegen een grote filmstudio. Het is een harde wereld in Hollywood en als vrouw moet men dubbel zo hard zijn en over lijken durven gaan.
  • Turdus Maximus

    4 jaar geleden
    De experten ter zake zijn hier ook weer. Ik ben het eens dat de besten zouden moeten genomineerd worden, los van gender. Maar als jullie goedgelovig genoeg zijn om te geloven dat dat ook effectief zo is, dan ken je niks van hoe het er in een patriarchale business als showbizz aan toe gaat, zéker op dit hoge niveau waarin een hoop geld gemoeid is, vele flagrante voorbeelden als Weinstein zijn voor sommigen blijkbaar nóg niet genoeg om de ogen te openen.
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    Er zijn meer vrouwen dan mannen op deze planeet , dus verkiezen een groot deel vrouwen Mannen boven hun mede Vrouwelijke kandidaten ?? Als alle Vrouwen nog enkel op Vrouwen stemmen dan zijn ze altijd in de meerderheid ??
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Voor een nominatie is de eerste vereiste dat je de beste bent. Kleur, gender, groot of klein is van geen tel.
  • Jan Hendrickx

    4 jaar geleden
    Als je goed genoeg bent wordt je genomineerd...