Direct naar artikelinhoud
Muzieknieuws

▶ Britse rapper slowthai gaat door het lint tijdens awardshow

Slowthai op de NME Awards.Beeld Photo News

De Britse rapper slowthai (25) zit in het oog van de storm nadat hij compleet door het lint ging tijdens de NME Awards. De rapper had net de ‘Held van het jaar’-prijs in handen gekregen, toen iemand uit het publiek hem iets toeriep. Volgens de BBC deed dat bij de rapper de stoppen doorslaan, waarna hij onder meer zijn microfoon en een glas in het publiek gooide.

Video wordt geladen...

Slowthai, de artiestennaam van Tyron Kaymone Frampton, heeft tijdens de NME Awards geen goede beurt gemaakt. Voor zijn uitbarsting maakte hij het de presentatrice - de Canadese comédienne Katherine Ryan - al erg ongemakkelijk met zijn opmerkingen. De muzikant vroeg de gastvrouw om zijn eau de cologne te ruiken en sloeg zijn armen om haar heen. Voordat slowthai het podium afliep, zei hij tegen Ryan: “Als je vanavond wat wil doen, moet je me komen opzoeken.”

Pas later liep het helemaal uit de hand: toen een fan iets naar de rapper riep, sprong hij in de menigte om de toeschouwer gewelddadig te confronteren. Tijdens de woordenwisseling gooide slowthai onder meer zijn microfoon in de menigte, net als een glas champagne. Slowthai, die de toeschouwer ook dreigde in elkaar te slaan, moest uiteindelijk onder controle worden gehouden door verschillende veiligheidsagenten. 

De rapper won overigens een prijs voor zijn nummer ‘Deal Wiv It’, dat hij maakte met Mura Masa. Ook Taylor Swift, Lana del Rey en Billie Eilish vielen in de prijzen.

Portret

Slowthai werd vorig jaar een mooie toekomst voorspeld. Herlees hier het portret: Slowthai: ettertje met een peperkoeken hart

Twitter bericht wordt geladen...