CD&V’er Eric Van Rompuy (archiefbeeld).
Volledig scherm
CD&V’er Eric Van Rompuy (archiefbeeld). © BELGA

CD&V gaat niet overstag: “Moeten we nog honderd keer zeggen dat Vivaldi voor ons uitgesloten is?”

CD&V blijft aandringen op een regering met een meerderheid aan beide kanten van de taalgrens, dus met N-VA aan boord. Dat bleek uit verklaringen voor aanvang van het wekelijkse partijbureau. De christendemocraten weerleggen ook het beeld dat zij de schuldige zouden zijn van de geblokkeerde situatie. Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten van haar kant wil niet weten van een Vlaams front tegen de PS. "Front vormen is oorlogstaal", tweet ze. "Daar doet Open Vld niet aan mee."

84 reacties

  • Franky Kestelle

    4 jaar geleden
    Behalve als het één bepaalde partij is in Vlaanderen,dan mag er van Open Vld wel een front gevormd worden....Niet echt consequent hé Gwendolinneke
  • eddy de decker

    4 jaar geleden
    Mensen we maken geschiedenis mee , belgie gaat gesplitst worden en de walen hebben het nu nog wel zichzelf aangedaan dat is nog het strafste , als ik van magnette was ik zou mijn vluchtplan al klaar maken de walen gaan hem lynchen , die mensen willen dat daar niet en gelijk hebben ze , maar dat ego van die magnette is hun ondergang , de koning is in mijn achting gestegen , die is zijn koningschap waardig , proficiat aan onze koning !!.
  • Joery Goubert

    4 jaar geleden
    Top van Cdnv. Supper van coen geens, een echte vlamming met meer verstand dan groen en Ps. Maar die rutten is het venein van de Vld. Wanneer gaan ze dat inzien. Die gaat de boel saboteren.
  • jurgen noynaert

    4 jaar geleden
    Laat ons een petitie opzetten voor het vlaamse volk en laat ons een front vormen tegen degene die het mes in onze rug gaat steken. Goed verstaande met OVLD en GROEN op kop. Wie durft het aan uit te komen voor zijn mening niet meer op deze partijen te zullen stemmen.
  • Kristof Bamps

    4 jaar geleden
    Geen regering geen loon... als ik niet ga werken krijg ik ook geen loon, word ik zelfs ontslagen en moet gaan stempelen, als ik al iets krijg ... regeringsleden, senaat en parlement zonder vergoeding tot de boel opgelost is. Zal rap een regering gevormd worden