ANP
Volledig scherm
© ANP

Blokker wordt discounter ‘Mega World’: alle winkels blijven open

De winkels van Blokker in België en Luxemburg worden verkocht aan een ander Nederlands bedrijf dat de winkels wil voortzetten onder de naam ‘Mega World’. Dat heeft de directie van de Nederlandse winkelketen vandaag bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er werd gevreesd voor ontslagen, maar geen enkele job gaat verloren. De vakbonden zijn voorzichtig optimistisch. “Dit geeft ons alvast een jaar werkzekerheid”, klinkt het.

85 reacties

  • Annie Biot

    4 jaar geleden
    Winkels als de actions buiten hun werknemers misschien uit. Maar als ik prullen voor de schoolgaande kids nodig heb, kuisprodukten ea kleinigheden ga ik niet meer naar de zelfstandige in het dorp die woekerwinsten pakt op dezelfde produkten. De tijd van woekerwinsten pakken is inderdaad voorbij.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Mensen toch, een jaartje en de zaak zal opgedoekt worden, best uitkijken naar een andere job, ik heb zelf ook zoiets meegemaakt, men noemde dit in de tijd “reconversie” met hier en daar wat staatsteun natuurlijk, heeft een paar maanden geduurd, installaties weg, geld weg.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    in zulke zaken kom je binnen als nummer en ga je buiten als nummer, dan nog liever online vanuit de zetel, in de file gaan staan, parkeergeld betalen, het verbruik brandstof, nu ook de nieuwe LEZ taksen, de te besteden tijd enz...
  • Tine Dem

    4 jaar geleden
    Dirk Bron zal nog een paar maanden zijn zakken vullen, zijn voorgeschiedenis zegt genoeg. Veel sterkte aan iedereen die een nieuwe job moet zoeken. Gulden raad: begin er onmiddellijk mee !
  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    Weer een race to the bottom. Ik vrees dat binnen 12 maanden het eerste reorganisatieplan zal voorgesteld worden met veel ontslagen en loonvermindering.