Het wetsontwerp van minister van Werkgelegenheid Hubertus Heil kreeg na maandenlang overleg groen licht van de overheid.
Volledig scherm
Het wetsontwerp van minister van Werkgelegenheid Hubertus Heil kreeg na maandenlang overleg groen licht van de overheid. © Michael Kappeler/dpa

Duitse regering zet licht op groen voor basispensioen na maandenlang overleg

Na maandenlang getouwtrek hebben de Duitse regeringspartijen CDU en SPD het licht op groen gezet voor het basispensioen. De ministerraad gaf vandaag haar zegen aan het wetsontwerp van minister van Werkgelegenheid Hubertus Heil (SPD).

4 reacties

  • Benny Bertrant

    4 jaar geleden
    Kom hier niet zagen over zelfstandigen. Ik weet of uw antwoord zal zijn:"dan zou ik dat ook maar moeten gedaan hebben. Maar dit is geen uitleg. En 1 dag werken en 45 jaar doppen? Hallo, Indianen verhalen zijn precies de wereld nog niet uit!
  • Eric De Geeter

    4 jaar geleden
    In een hoger schijf vallen en terug geven aan de belastingen
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    "iedereen die minstens 33j sociale lasten heeft betaald". Dit vind ik correct. Waarom worden in België "gelijkgestelde dagen" meegeteld? Er is een bilateraal akkoord uit de jaren 60 dat Turken onbeperkt laat doppen na 1 gewerkte dag. dit verworven recht wordt door abvv gebruikt om mensen 1 dag in te schrijven en dan 45j te laten doppen waardoor die meer pensioen hebben dan een zelfstandige die 45j aan een stuk 15000/jaar sociale lasten heeft betaald.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Willen is kunnen!