Café in Borgerhout moet twee maanden dicht wegens aanwijzingen van drughandel

© AFP

In het Antwerpse district Borgerhout moet een café in de Van de Poelstraat twee maanden lang de deuren gesloten houden omdat er herhaaldelijk illegale feiten zijn vastgesteld. Dat heeft het stadsbestuur beslist. Verschillende politiecontroles hebben uitgewezen dat het café niet zozeer als drankgelegenheid werd gebruikt, maar veeleer als uitvalsbasis voor drughandel.

Naar aanleiding van meldingen van druggebruik en -verkoop in het café ging de politie onlangs een eerste keer tot controle over. “Er hing een overduidelijke cannabisgeur en de uitbater zat op vier verpakkingen hasj”, stelt de stad. “Deze hasj bleek op dezelfde manier versneden en verpakt als de drugs die de politie in het toilet aantrof. Hier lag behalve 86,67 gram hasj, verpakt in doorschijnende folie in 23 delen, ook nog een tang die waarschijnlijk gebruikt werd om de hasj te versnijden.” Ook twee andere aanwezigen hadden drugs op zak die op een identieke manier waren verpakt. Het pand bleek bovendien nauwelijks drank of eten in voorraad te hebben.

Vorige drugsfeiten

De uitbater was sowieso al gekend voor eerdere drugsfeiten. De man werd dan ook opgepakt. Het café zelf werd ook al twee keer eerder bestuurlijk gesloten omwille van druggerelateerde activiteiten. Aangezien het pand in de onmiddellijke nabijheid van scholen en speelpleinen ligt, vindt het stadsbestuur nu een sluiting van twee maanden noodzakelijk, om de openbare veiligheid in de buurt te garanderen en de drughandel te ontmoedigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen