Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Vergoeding dierenasielen stijgt sterk

De Vlaamse dierenasielen vangen steeds meer geplaatste dieren op en ontvangen dus ook steeds meer geld van de overheid. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) op een vraag van Vlaams Parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld).

9 reacties

  • Merida Van Petegem

    4 jaar geleden
    Deze 2 vriendjes zouden direct welkom zijn bij mij hier knuss en gezellig en samen! Hond en duif prachtig voorbeeld!
  • Foexie

    4 jaar geleden
    Weyts denk veel goede beslissingen te nemen maar of dit ook zo is ...? Wie gaat dat weer betalen? De verwaarlozers of de redders?! Die eerste min of meer ok want die hebben wss toch geen geld. De 2de betekend geen adopties meer dus meer dieren afgemaakt. Altijd en lose lose situatie.
  • Monique Straetemans

    4 jaar geleden
    Maar goed dat diertjes die niet meer gewenst zijn terecht kunnen in een asiel. Ik ken iemand die zogezegd niet meer kon zorgen voor zijn hond wegens medische redenen en de week erna zag ik hem lopen met een andere hond. Dat vind ik niet kunnen. Dikke pluim voor al de mensen die zorgen voor de diertjes die hulp nodig hebben
  • Kris Willems

    4 jaar geleden
    Goed werk van onze minister voor dierenwelzijn.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    Goed dat er dierenasielen bestaan. Soms enkel wanneer mensen op vakantie gaan kunnen zij er terecht. Soms mensen welke het niet meer fysisch (bv ziekte of ouderdom) aankunnen. Het is wel zo dat sommige een dier nemen en er nadien gewoon van af willen.