© AFP

FIFA schorst Hondurezen Rafael Callejas en Alfredo Hawit voor het leven

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft Rafael Leonardo Callejas en Alfredo Hawit Banegas maandag een levenslange schorsing opgelegd. De Ethische Commissie van de FIFA concludeerde dat beide Hondurese voetbalbonzen zich schuldig maakten aan fraude en corruptie.

De 73-jarige Callejas, van 1990 tot 1994 president van zijn land, was tot augustus 2015 voorzitter van de Hondurese voetbalbond en was bij de FIFA onder meer lid was van de marketing- en televisiecommissie. In maart van dit jaar pleitte hij voor een rechtbank in New York schuldig in het omvangrijke omkopingsschandaal bij de FIFA. In ruil voor het toekennen aan het bedrijf Media World van de tv-rechten voor kwalificatiematchen van Honduras voor de WK’s van 2014, 2018 en 2022 nam Callejas zo’n 1,6 miljoen dollar aan steekpenningen in ontvangst.

Hawit, 65 jaar, voormalig secretaris van de Hondurese voetbalbond en ex-vicevoorzitter van de FIFA bekende eveneens dat hij zich schuldig maakte aan omkooppraktijken. Ook hij nam steekpenningen aan van sportmarketingbedrijven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer