Er wordt regelmatig Belgisch afval naar Frankrijk versluisd.
Volledig scherm
Er wordt regelmatig Belgisch afval naar Frankrijk versluisd. © Photo News

Dorpje net over Franse grens verzuipt in Belgisch, illegaal gedumpt afval

In het Franse grensstadje Rédange dumpen trucks al maandenlang illegaal afval. Het vuilnis blijkt onder andere afkomstig uit het Antwerpse Brecht en brengt volgens burgemeester Daniel Cimarelli de drinkwatervoorziening voor het dorp in gevaar. De vuilnisbelt bevindt zich immers op amper 100 meter van een vijver die in verbinding staat met de Beler-rivier. Ook andere dorpjes net over de Franse grens zijn slachtoffer van de onfrisse praktijk.

79 reacties

  • Pascal Van de Berk

    4 jaar geleden
    Alle afval transporten moeten worden goedgekeurd door de bevoegde instanties van het land waar je hebt geladen , doorreislanden en land van de eind bestemming. Hier heb je een annex 7 voor nodig , en dat neemt maanden in beslag om deze transporten goed gekeurd te krijgen en staat netjes geregistreerd . Maar als jost 7 miljoen euro betaald om zijn aangeslagen trucks weer te kunnen laten rijden , dan zal hij dat nu weer snel hebben terug verdiend . Nog effe cashen voor het doek valt .
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    En intussen worden er enkelen stinkend rijk en de gemeenschap zal voor de kosten opdraaien, dat is de huidige gangbare manier van zaken doen en snel geld te verdienen.
  • michel van dam

    4 jaar geleden
    Hoe heet dat dorp waar ze die vrachtwagens lossen, De Blinden! of het niet opvalt dat zo,n vrachtwagen al die rotzooi ergens stort, niemand die dat ziet, en is de politie in de buurt met camera,s bezig zeker of je 5 kilometer te snel rijdt!
  • Freddy Van de Velde

    4 jaar geleden
    Daar zijn ze duidelijk gejost .
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    Daar zullen sommigen wel een goede bijverdienste aan gehad hebben , maar die lijden nu aan geheugenverlies !