.
Volledig scherm
. © Batibouw

8 op de 10 vinden huizen veel te duur

Woon.8 op de 10 Belgen zijn van mening dat woningen op dit moment veel te duur geprijsd staan. 4 op de 10 kopen om die reden een kleiner huis dan ze eigenlijk zouden willen. Een peiling van iVox naar aanleiding van Batibouw – de beurs opent zaterdag de deuren – maakt ook duidelijk dat driekwart van wie nog geen eigen huis heeft niet verwacht dat dit snel haalbaar zal zijn.

39 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Vind ze ook veel te duur, waar zij die prijzen vandaan halen is me de vraag, die huizen worden toch gebouwd door onderbetaalde buitenlanders.
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    De huizen zijn duur, maar echt niet duurder dan in ons omringende landen. Ik hoor ook al jaren mensen in de grensstreek met NL klagen dat die Hollanders hun huizen wegkopen, tot ze zelf iets te koop hebben staan, dan passen ze ineens de prijs aan naar net onder NL prijzen, lekker cashen. Hetzelfde gebeurt nu met appartementen, dat is echt niet enkel het werk van de Immo's en projectontwikkelaars
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Nog even geduld, dankzij de afschaffing van de woonbonus door de NVA zullen de prijzen snel dalen. Dat is tenminste hun argumentatie om er snel een belastingsverhoging door te jagen.
  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    Buitenlanders bouwen voor buitenlanders, op die manier zullen er nog veel bouwplaatsen tekort zijn.
  • walter destrycker

    4 jaar geleden
    met de verdwijning van veel bouwgronden , zie nieuwe decreet Vlaamse regering, zullen bouwgrond en dan ook woningen nog vee duurder worden.