RV
Volledig scherm
© RV

Manifestatie in centrum van Parijs loopt uit de hand: demonstranten stichten brand, Gare de Lyon deels ontruimd

Een manifestatie in het centrum van Parijs is vrijdagavond helemaal uit de hand aan het lopen. Het protest ontstond in de marge van een concert van de controversiële Congolese zanger Fally Ipupa in Bercy. Tegenstanders van de man stichtten op verscheidene plaatsen brand en het station Gare de Lyon werd gedeeltelijk geëvacueerd. 

  1. LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwartier in Oost-Jeruzalem aangevallen - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand”
    Play
    LIVE
    847

    LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwar­tier in Oost-Jeruzalem aangeval­len - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand”

    Alle strijdende partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Dat meldt de Egyptische zender ‘Al-Qahera News’, die dicht bij de inlichtingendiensten staat. Een groep Israëlische betogers heeft dinsdag het hoofdkwartier van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) in Oost-Jeruzalem aangevallen, meldt Philippe Lazzarini, het hoofd van het agentschap. En de aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook voor de levering van humanitaire hulp aan de Gazanen, is intussen afgerond, maar hij kan door slechte weersomstandigheden nog niet worden geïnstalleerd en in gebruik genomen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.