Iraj Harirchi, Iraanse viceminister van Volksgezondheid bleek zelf besmet met het virus.
Volledig scherm
Iraj Harirchi, Iraanse viceminister van Volksgezondheid bleek zelf besmet met het virus. © Anadolu Agency via Getty Images

Coronavirus in Iran: “Het recept voor een massale uitbraak”

Volgens verschillende bronnen dichtbij de Iraanse gezondheidsdiensten ligt de dodentol door het coronavirus in het land veel hoger dan officieel gemeld, schrijft BBC. Volgens die officiële cijfers vielen in Iran 34 doden en raakten 388 mensen besmet. Die aantallen zouden in werkelijkheid dus vele malen hoger liggen. Drastische maatregelen in de meest getroffen gebieden blijven grotendeels uit. Intussen kan het virus zich verspreiden van Iran naar de rest van het Midden-Oosten, en de wereld.

6 reacties

  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    De traffic via luchthavens gaan door zoals gewoonlijk hier in dit land, en de regering komt vandaag bijeen om de ernst van de impact te bekijken en om de juiste maatregels, na een wel verdiende krokus verlof, dus in dit land wordt terug een toonbeeld gegeven van hun laksheid zoals in het verleden bij andere calamiteiten die het land hebben mogen ervaren? En dat noemen zich bekwame ervaren mensen, potten bakkers ja, op alle nivo's.
  • Christine Herremans

    4 jaar geleden
    Nu moet België en zijn buurlanden de grenzen sluiten .
  • Pascale Simmonds

    4 jaar geleden
    Als niet iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, om welke reden dan ook, zou ik als regering mijn grenzen sluiten
  • Francois Voortman

    4 jaar geleden
    Maar we moeten ons geen zorgen maken want het is allemaal niet zo erg, en ons ziekenhuis met 55 bedden staat klaar om de zieken op te vangen.
  • vandekempen bart

    4 jaar geleden
    geen zorgen, hier is plaats genoeg en de ngo-ferries zullen ze wel gaan ophalen net voor de kust.