N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel blijft zich verzetten tegen de versoepeling van de abortuswet.
Volledig scherm
N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel blijft zich verzetten tegen de versoepeling van de abortuswet. © Photo News

Versoepeling van abortuswet? Raad van State spreekt zich niet uit

De Raad van State spreekt zich niet uit over de sleutelelementen in het wetsvoorstel om de abortuswet te versoepelen. Ze zegt in haar advies dat de wetgever "een grote beoordelingsruimte heeft". Het bijzonder adviesorgaan maakt daarom zelf geen opmerkingen over het voorstel om de termijn voor abortus op te trekken van twaalf tot achttien weken, de verplichte bedenktijd te verlagen van zes naar twee dagen en om abortus volledig uit de strafwet te halen. 

5 reacties

  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Ik ben heel ruimdenkend en vind legale abortus een voorrecht voor de vrouw. Maar pas na 18 weken een zwangerschap afbreken is not-done !
  • leen hanssens

    4 jaar geleden
    Groot gelijk Valerie. Op 18 weken abortus noem ik moord. Dan voel je al leven.
  • Erik De Muynck

    4 jaar geleden
    Politieke partijkes moeten zich daar niet mee moeien.
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Nederlanders, Britten en andere Europeanen komen naar België om zich medisch te laten behandelen. En dat kan binnen een menselijk en humaan Europa van open grenzen. Het lijkt normaal dat vrouwen die na de Belgische wettelijke leeftijdsgrens van het embryo abortus willen plegen dan gewoon naar Nederland gaan. Respecteer ook hier het Europese ideaal. Dus, onze Belgische wetgeving dient mogelijk niet noodzakelijk te worden gewijzigd. Dit past volkomen in het liberale gedachtengoed van vrij verkeer.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Als de VLD en de PS de stemming donderdag op de agenda van de Kamer zetten, dan kunnen de federale CD&V-ministers niet anders dan hun ontslag te geven. "Vivaldi" kan dan ook niet meer, en dan blijft enkel paars-groen over: een regering zonder NVA, VB en/of CD&V = een regering zonder de drie grootste Vlaamse partijen. Ofte: in 2024 maken we het einde van de VLD mee.