De Oeigoeren werden vastgehouden in de noordwestelijke regio Xinjiang in zogenaamde "heropvoedingskampen."
Volledig scherm
De Oeigoeren werden vastgehouden in de noordwestelijke regio Xinjiang in zogenaamde "heropvoedingskampen." © AFP

Apple, BMW, Lacoste en andere grote merken gelinkt aan dwangarbeid Oeigoeren in China

China heeft tienduizenden leden van de Oeigoeren, een moslimminderheid, overgebracht naar fabrieken die leveren aan minstens 80 van de grootste merken wereldwijd. Enkele van die bedrijven zijn Apple, Sony, Adidas, Lacoste, BMW en Volkswagen. Dat heeft de Australische denktank Australian Strategic Policy Institute (ASPI) maandag bekendgemaakt in een gedetailleerd rapport.

11 reacties

  • patrick mos

    4 jaar geleden
    En de politiekers weten het, maar ze doen niks omdat ze alleen doen wat de grote bedrijven hen beveelt
  • Karel Valgaern

    4 jaar geleden
    Gust, die parlementsleden zijn opgesloten wegens fraude, misbruik overheidsgeld en opzetten van mensen tegen de rechtsstaat. Erken dat eerst toch eens alvorens weer extreem-separatistisch te zijn.
  • Steven Moreels

    4 jaar geleden
    ok, maar wat dan met Action, Wibra, H&M, voor velen de geliefde winkels bij uitstek, zij verkopen aan dumpingprijzen en dan nog halen ze hier enorme winsten op. Dat vind ik nog veel erger
  • JAAK DOE

    4 jaar geleden
    Het begint met China.. niet de CEO's.. Zonder concentration kampen is er geen dwangarbeid ... Ook gin woekerwinst/verhuis van industrie
  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    Uitbuiten en belastingen ontwijken. En de CEO krijgt een grote bonus. Laat ons gewoon consuminderen en al die brol die uit China komt niet meer kopen.