Maak je verse lasagne intenser en smaakvoller met deze simpele ingreep
Mamma mia, lasagne is misschien wel het beste dat de Italianen ooit bedacht hebben. Wij maken een ‘back to basics’-versie met een vleessaus die we drie uur lang laten sudderen, voor een lasagne die honderd keer intenser smaakt.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
16 lasagnevellen
500 g gemengd gehakt
1 ui, gesnipperd
1 dikke wortel, in blokjes
1 stengel selder, in blokjes
handvol basilicumblaadjes
200 ml rode wijn
200 ml vleesbouillon (1/3 blokje rundsbouillon + 150 ml heet water)
2 el volle melk
400 ml passata
Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het :
1. Roerbak de ui met de groenten 10 minuten in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
2. Voeg de bouillon en de passata toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 3 uur sudderen. Giet er meer wijn of water bij als de ragù te droog wordt.
3. Kook de lasagnevellen gaar in licht gezouten water. Zet het vuur uit en roer de melk onder de ragù.
Verdeel 4 lasagnevellen over elk bord en schep tussen elk vel wat van de ragù. Werk af met basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Zin in nog meer lasagne? Probeer dan zeker ook dit recept.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
Zoals elk jaar onthult maaltijdbezorgingsdienst Deliveroo welke gerechten uit zijn catalogus het populairst waren. Wat opvalt als we de top tien bekijken? In 2021 vielen we met z’n allen als een blok voor een best gezonde maaltijd. En ook een gerecht uit Gent haalde het lijstje. -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen