Gentse directrice houdt risicoleerlingen thuis door corona: “Verrassend dat niet alle scholen dit doen”

Nu corona ook ons land heeft bereikt, neemt de International School in Gent het zekere voor het onzekere: alle leerlingen die vorige week op vakantie zijn geweest in risicogebieden, moeten verplicht zestien dagen thuisblijven.

Tuly Salumu

Op reis geweest naar Noord-Italië, China, Zuid-Korea of Iran? Dan mag je de International School Ghent aan de Pintelaan niet binnen. Concreet moeten drie leerlingen twee weken lang preventief thuisblijven.

Een voorzorgsmaatregel die ouders wel kunnen pruimen, zegt directrice Maija Lusher. “Ze zijn heel blij met onze beslissing”, zegt ze. “Het is een geruststelling. Sommige ouders moeten van hun werk trouwens ook thuisblijven om dezelfde reden.”

Geen uitstappen meer

De school, die Engelstalig onderwijs voorziet voor expats, is met die beslissing wel een uitzondering in het Gentse. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en het Departement Onderwijs kunnen kinderen die in Italië of China op vakantie waren wel naar school gaan. Verrassend, zegt de directrice. “Het is toch duidelijk dat ook kinderen en volwassenen zonder symptomen besmet kunnen zijn? Dat heb ik tenminste toch vernomen via het nieuws op televisie en radio.”

En de school neemt nog een rist andere maatregelen. Zo worden er geen uitstappen meer georganiseerd en moeten ouders die het schoolgebouw binnenkomen, meteen hun handen ontsmetten met een handgel. Kinderen doen dat bij het binnengaan in het klaslokaal, in totaal minstens drie keer per dag.

bekijk ook

UITGELEGD. Wat is het coronavirus?

Helpt een mondmasker tegen het coronavirus?

Zes nieuwe gevallen van coronavirus in ons land: “We gaan dit vanaf nu elke dag meemaken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen