Manifestatie van mijnwerkers voor een rechtvaardiger pensioen op 4 december in Brussel.
Volledig scherm
Manifestatie van mijnwerkers voor een rechtvaardiger pensioen op 4 december in Brussel. © Photo News

Groen dient wetsvoorstel rond herziening mijnwerkerspensioenen in

Ecolo en Groen hebben vandaag een wetsvoorstel ingediend rond een herziening van de pensioenen van ex-mijnwerkers. "Dit is een kwestie van rechtvaardigheid. Mijnwerkers hebben jarenlang in harde omstandigheden gewerkt. Met Ecolo-Groen maken we via een interpretatieve wet komaf met een fout in een KB, die een juiste berekening in de weg staat", zegt Kamerlid Barbara Creemers (Groen).

23 reacties

  • paul lemmens

    4 jaar geleden
    Groen wil weer verbrassen mijnwerkers hebben al meer dan anderen
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Ook Di Rupo heeft aan de pensioensleutels geknoeid, alleen al door de berekening te laten doen eerst op de laatste 2 jaar, dan op de laatste 5 jaar, en dan op de laatste 10 jaar. Evenzo heeft Di Rupo geld opgevraagd op het pensioensparen van de mensen, dus als ze bij de PS gaan zagen, zal het zeker in hun nadeel uitdraaien.
  • Jean-marc Geirnaert

    4 jaar geleden
    Ze kunnen misschien hun uittredingsvergoedingen gebruiken om die ongelijkheid te betalen, denk dat er nog overschot zou zijn.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Wel, als er overeengekomen is dat de pensioen dienst op 30/30 berekenen moet, en die dan maar op 25/30 berekent, heeft men recht om te reklameren. Dat noemt men rechtzetting. En is niet uitdelen van cadeautjes. Hetzelfde zou iedereen doen als je te weinig betaald wordt.
  • marc massin

    4 jaar geleden
    Iedereen gelijk voor de wet! Niet uitdelen wat er niet is . U brengt het volledige sociale stelsel in gevaar op die manier. Ook voor uw eigen pensioen later en dat van uw nageslacht.