© Wout Engels

Sven De Ridder is ‘Rat van de dag’: “Ik moet optreden, maar volg de finale wel op GVA-app”

Al voor het derde jaar op rij staat Beerschot in de promotiefinale van de Proximus League. Daarom stellen wij tot de eerste ontmoeting met OH Leuven elke dag drie vragen aan een bekende Beerschotsupporter. Vandaag: acteur Sven De Ridder.

yala

Hoe ga je de finales zelf beleven?

“Nu zondag moet ik zelf optreden in Sint-Truiden, dus kan ik helaas niet ­kijken. Maar ik zal het wel proberen volgen via de smartphone. Op de app van Gazet van Antwerpen, hé. (lacht) De ­terugmatch volg ik wellicht van thuis. Daarvoor kan ik me wel nog eens een dagpasje kopen!”

Had je Beerschot opnieuw in de finale verwacht?

“Ik verschiet er niet bepaald van dat ze opnieuw in de finale zitten, hoor. Het is nu of nooit in mijn ogen. Als ze het nu niet halen, dan zal het waarschijnlijk nooit meer gebeuren. Ik hoop echt dat ze het na al die jaren eindelijk lukt.”

Derde keer, goede keer?

“Beerschot zit in de winning mood, OH Leuven niet. Dat kan alleen maar in hun voordeel spelen. Volgens mij zal dat ook de doorslag geven voor wie de finale wint. Het zou alleszins fantastisch zijn om volgend seizoen opnieuw twee ­Antwerpse clubs op het hoogste niveau te hebben.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners