Man bestolen op sterfbed in ziekenhuis Leuven

De politie krijgt elke dag meer dan twee aangiftes van diefstallen in ziekenhuizen. Dat blijkt uit een reportage van het VTM-programma 'FAROEK'. Meestal worden patiënten bestolen terwijl ze weg zijn uit hun kamer voor een onderzoek bijvoorbeeld. Eén man is zelfs op zijn sterfbed bestolen. Zijn zoon ontdekte dat er meer dan 2.000 euro van zijn rekening was gehaald.

mtm

Marc, de vader van Jesse, overleed vorig jaar in het ziekenhuis van Leuven. Maar de man werd kort voor zijn overlijden nog bestolen, dat ontdekten Jesse en zijn moeder. "Heel de rekening is leeggeplunderd, al het geld was weg", aldus Jesse. "Dat kon niet, mijn vader was overleden. Er moest dus iets gebeurd zijn." Jesse ging op onderzoek en stelde vast dat iemand de kaarten had leeggeplunderd. "Tot op de limiet."

De geldafhalingen dateren van net voor én net na het overlijden van Marc. Er was meer dan 2.000 euro verdwenen. Geld dat moest dienen om de begrafenis te betalen. De dader moet de code van de bankkaarten hebben gehad. "Het is allemaal gebeurd op de avond van zijn overlijden", zegt Jesse. "In welke gezondheidstoestand was mijn vader toen? Hij was misschien aan het ijlen, niet meer goed bij zijn zinnen. Wij denken dat er ieman misbruik gemaakt heeft van zijn gezondheidstoestand en zo zijn gegevens heeft bemachtigd."

Elke dag doen in Vlaanderen minstens twee mensen aangifte van een diefstal in een ziekenhuis. "Dingen die je niet nodig hebt, zoals juwelen bijvoorbeeld, breng je beter niet mee naar het ziekenhuis", aldus Stijn Van Daele, veiligheidsmanager van het UZ Gent.

Faroek, elke dinsdagavond om 22.50 uur op VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen