Direct naar artikelinhoud
Game of Thrones

Uitschuivers en tongtwisters in Game of Thrones

Emilia Clarke als Daenerys Targaryen in Game Of Thrones.

Ook bij Game of Thrones, een van de meest strak geproduceerde televisiereeksen ooit, loopt het al eens mis: rekwisieten die niet meewillen, acteurs die uitschuivertjes maken of struikelen over een verhitte woordenwissel - in het Dothraki, maar evenzeer in gewoon Engels.

De producenten van Game of Thrones zetten alles op alles om de verhalen van George R. R. Martin zo luisterrijk mogelijk in beelden om te zetten. Met een omvangrijke cast en honderden medewerkers achter de schermen wordt aan elk seizoen maanden lang gewerkt om tot een subliem resultaat te komen. Maar ook temidden van al die professionele inspanning durft er al eens iets mis te lopen, zo blijkt uit deze reeks bloopers uit het zesde seizoen van de reeks.

Dat de makers met bloopers op de proppen komen, is overigens niet de eerste keer. Ook in seizoen vier en vijf bleken scherpe actiescènes en hevige discussies niet zonder de nodige schoonheidsfoutjes te verlopen.

Teaser seizoen zeven: "Winter is coming" 

Naast verschillende blooper-video's bracht HBO dit weekend ook een voorsmaakje van het nieuwe seizoen uit. Op het verschijnen van seizoen zeven is het nog wel even wachten: de makers moesten de opnames van de serie immers even uitstellen omdat de plot vroeg om een aanpassing aan de weersomstandigheden. In Westeros - het fictieve gebied waar de serie zich afspeelt - is immers de winter aangebroken. Om dat geloofwaardig over te brengen, moesten de makers noodgedwongen wachten tot ook de natuur er in werkelijkheid een tikje winterser begon uit te zien.