Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Geen koersen in Italië, (of toch?): regering verbiedt sportmanifestaties met publiek, organisatie overlegt nog met lokale overheden

WielrennenGeen Strade Bianche, geen Tirreno-Adriatico, geen Milaan-Sanremo deze maand. Laten we daar nu maar vanuit gaan. De Italiaanse regering verbood gisteravond alle sportmanifestaties met publiek. Organisator RCS hoopt nog op het onmogelijke. Deze voormiddag zit het samen met het stadsbestuur van Siena - waar de Strade start en aankomt - om te zien of er nog een oplossing kan worden gevonden. 

8 reacties

  • Rik Verhelle

    4 jaar geleden
    Goede reactie die getuigt van veel verantwoordelijkheidszin; gezondheid gaat voor op sportmanifestaties.
  • willem merken

    4 jaar geleden
    Beste RCS hoe ga je dat logistiek doen? We zijn donderdagmorgen en die koers moet worden gereden binnen 48 uur. Hoe ga je al die bussen en vrachtwagens ter plaatse krijgen voor het vertrek? Ik begrijp goed dat dit al veel gekost heeft maar dit is overmacht of is de gezondheid van de renners en ander personeel van geen belang?
  • willem merken

    4 jaar geleden
    Goede beslissing van de Italiaanse regering, waarom ellende zoeken als je het kan vermijden. Zelf vind ik het spijtig, ik genoot altijd van die koersen. Gezondheid gaat voor.
  • Jeff Schelfhout

    4 jaar geleden
    Schelfhout jeff Wat nu , gaan we al de toprenners die de Tirreno gingen rijden toelaten in Parijs - Nice ? Ik hoop van wel.
  • François Nuyts

    4 jaar geleden
    En waar gaan de renners dan ondertussen trainen om in conditie te blijven . Want ook dat zal nu een heel groot probleem vormen denk ik . Stage's bv , zullen ondertussen ook wel risico's inhouden waarschijnlijk .