Boete voor Jacky Lafon die na verkeersovertreding “met gierende banden wegscheurt”

© rr

De Brugse politierechter heeft Jacky Lafon (70) voor een parkeerovertreding veroordeeld tot een geldboete van 120 euro, waarvan de helft met uitstel.

Op 25 maart stond de Nissan van Jacky Lafon verkeerd geparkeerd op de Zeedijk van Blankenberge. Toen ze met haar hond Tashke terugkeerde naar de wagen, had de politie al een takeldienst gebeld. “Telt dat plakkaat voor u niet misschien?”, zou de agent volgens Lafon gezegd hebben. Volgens de politie vertrok de actrice daarna met gierende banden en slingerde haar voertuig daarbij over de rijweg.

Geviseerd

De actrice, vooral bekend als Rita uit de VTM-soap Familie, gaf de parkeerovertreding toe. “Dat plakkaat had ik niet gezien. Ik mocht daar niet parkeren, maar van al de rest klopt helemaal niets.” Lafon voelde zich geviseerd door de politieman.

“Die was heel nors en onvriendelijk. Op dat smal baantje kan je ook gewoon helemaal niet snel rijden. Nog nooit heb ik met gierende banden gereden. Ik ben juist een heel voorzichtige chauffeur.”

De rechter toonde begrip voor het standpunt van de beklaagde. “Maar ik kan de vaststellingen van de politie niet zomaar naast me neerleggen, dat moet u ook begrijpen.”

Minimumboete

Jacky Lafon werd uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 120 euro, waarvan de helft met uitstel. Ze moet ook 76 euro gerechtskosten betalen en hoestte eerder al 160 euro administratiekosten op voor de takeldienst.

“Ik zou eigenlijk liever een bijdrage doen voor het slachtofferfonds, is dat niet mogelijk? “, vroeg ze nog. De rechter legde uit dat de opgelegde geldboete te laag is voor een verplichte bijdrage voor het slachtofferfonds.

“Maar de Warmste Week (van Studio Brussel, red.) is bezig, het staat u vrij om op eigen initiatief iets te doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen