Twee zeehonden vrijgelaten in Blankenberge

Woensdagochtend werden twee zeehondjes vrijgelaten in Blankenberge. Opvallend: één exemplaar werd eerder al eens opgevangen in een opvangcentrum in Duitsland. Ondertussen verblijft er nog maar één herstellend zeehondje in Sea Life.

jve

Het ging om een grijze zeehond en een gewone zeehond. Die laatste heeft er al een heuse calvarietocht opzitten: eerder werd het dier al opgevangen in een opvangcentrum in Duitsland afgelopen zomer.

© jve

“Het zeehondje was opnieuw fel verzwakt teruggevonden in Nieuwpoort. Er werden longwormen en een longonsteking vastgesteld”, vertelt verzorger Jelle Vermassen van Sea Life. “Het zeehondje zwom waarschijnlijk via de noordelijke Noordzee richting België. Bij ons kon het volledig aansterken, waardoor het nu klaar is om op zelfstandige basis te leven in de zee.”

Zijn grijs vriendje werd pas in november geboren en was bij opvang niet echt ziek. “Het dier lag al 48 uur in Bredene en werd niet bepaald met rust gelaten door passanten”, gaat Vermassen verder. “Door stress kan het dier koorts krijgen. Daarom namen we het toch mee om zeker te zijn.”

Ondertussen verblijft er nog maar één herstellend zeehondje in Sea Life. “Het is rustig dit jaar”, klinkt het. “Hoe dat komt, valt moeilijk te verklaren. Nu is het seizoen van de grijze zeehonden, en die zijn over het algemeen wel wat sterker dan de gewone zeehonden.”

© jve

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen