Christian Charisius/dpa
Volledig scherm
© Christian Charisius/dpa

Greta Thunberg roept op tot virtuele klimaatbetoging wegens coronavirus

Greta Thunberg, de Zweedse tiener die de klimaatbeweging Fridays for Future opstartte, roept activisten over de hele wereld op om hun wekelijkse betogingen voor het klimaat voorlopig online te houden. Steeds meer landen verbieden immers grote openbare bijeenkomsten in een poging om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

12 reacties

  • james vroman

    4 jaar geleden
    beproefde tactiek van rechts misbruik de huidige situatie om de waarheid verspreiders de mond te snoeren ...verbod op samenkomst van meer dan 1000 man is duidelijk tegen de jeugd gericht !
  • henri savelkoul

    4 jaar geleden
    Denkt dat kind echt nog dat op dit moment iemand bezet is met klimaat er zijn andere gebeurtenissen die meer aandacht vragen of is voor haar de dood van ouderen niet zo belangrijk
  • leo hoes

    4 jaar geleden
    Als het ijzer afkoelt kan men het niet meer smeden, warm houden is de boodschap.
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    Greta is de enige die ooit de waarheid orakelde en dit in New-York - de productie en het geld zijn de belangrijkste oorzaak van opwarming en de globalisering natuurlijk
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Misschien kan ze eens virtueel haar mond houden.
  1. Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroorzaakt massale sterfte bij zeeolifanten: “9 op de 10 jongen is overleden”
    2

    Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroor­zaakt massale sterfte bij zeeolifan­ten: “9 op de 10 jongen is overleden”

    De huidige uitbraak van de vogelgriep blijft voor catastrofes zorgen en het einde van deze ecologische ramp lijkt nog lang niet in zicht. De massale sterfte van zuidelijke zeeolifantenjongen is het zoveelste voorbeeld. Meer dan 17.000 zuidelijke zeeolifanten die vorig jaar in Argentinië geboren werden, zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van de vogelgriep. Wat wetenschappers hieraan vooral verontrustend vinden is dat zoogdieren elkaar nu ook lijken te kunnen besmetten. “De aanblik van zeeolifanten die dood of stervend op de stranden liggen, kan alleen maar beschreven worden als apocalyptisch”
  2. Grote delen van Amerikaanse oostkust zakken "langzaam maar zeker" weg, volgens studie

    Grote delen van Amerikaan­se oostkust zakken "langzaam maar zeker" weg, volgens studie

    Elk jaar stijgt de zeespiegel, wat wereldwijd het risico op overstromingen doet toenemen. Uit een studie blijkt nu dat aan de Amerikaanse oostkust ook grote gebieden langzaam maar zeker aan het wegzakken zijn. Dat is ook het geval voor dichtbevolkte steden zoals New York, Baltimore en Norfolk, waar de bodembeweging niet alleen het gevaar op overstromingen vergroot, maar ook de soms vervallen infrastructuur - gebouwen, leidingen, straten, spoorwegen en start- en landingsbanen van grote luchthavens - bedreigt.