Kathleen Cools.
Volledig scherm
Kathleen Cools. © photo_news

VRT reageert op uitspraken advocaat Van Steenbrugge: "Insinuaties tegen Terzake en Kathleen Cools uit de lucht gegrepen”

"De insinuaties dat het programma Terzake en journaliste Kathleen Cools samen met haar familie deel zouden uitmaken van een complot van de katholieke kerk, zijn volledig uit de lucht gegrepen." Dat zegt de hoofdredactie van VRT NWS in een reactie op de brief van advocaat Walter Van Steenbrugge, waaraan hij herhaalde wat hij tijdens het proces had gepleit.

42 reacties

  • rudiger lampaert

    4 jaar geleden
    Iedereen die Terzake volgt weet dat Mvr Cools niet onpartijdig is, meermaals onderbreekt ze de gasten in hun gesprek.,en opvallend zijn het altijd dezelfde.!
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Ik ben geneigd de advocaat te geloven. Het niet de eerste keer zijn dat Cools en de VRT het nieuws trachten te maken dat hen goed uitkomt.
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    Theo Van Hoof Cools is nog NOOIT onpartijdig geweest. Vergelijk haar 'verhoor' van een CD&V, SPa of VLD politicus met het 'kruisverhoor' van een VB-er of NVa-er. Wedden dat deze laatste 2 geen 2 zinnen na elkaar mogen uitspreken zonder onderbroken te worden? Een journalist kan heel subtiel zijn/haar overtuiging gebruiken. Je kan een ja/neen vraag stellen of een vraag waar een genuanceerd antwoord kan.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Als Cools een interview doen in ter zake valt het op dat mensen uit rechtse partijen voor durend worden onderbroken in hun uitleg en mensen van de linkse zijde rustig hun uitleg mogen doen zonder onderbreking, of dat niet aantoont van welke politieke strekking Cools is. VRT is een staats zender en moet zeer neutraal zijn maar het linkse van vroeger zit er nog altijd in gebakken.
  • Wilfried Bellpn

    4 jaar geleden
    Als de complot beweringen geen steek " zouden" houden. Laat het onderzoek dan gewoon zijn gang gaan, wanneer jullie zo zeker bent van je stuk. . . dwarsliggen schept achterdocht !