Vlaamse sportwereld annuleert alle publieksevenementen tot 31 maart

© ISOPIX

De Vlaamse sportwereld annuleert al zeker tot 31 maart alle publieksevenementen, zowel indoor als outdoor. Dat maakt Vlaams minister van Sport Ben Weyts bekend na afloop van een overleg op zijn kabinet met de Pro League, de KBVB, Voetbal Vlaanderen, Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, de Gymnastiekfederatie en Sport Vlaanderen.

“Gelet op de verdere verspreiding van het coronavirus en gelet op de geactualiseerde inzichten en aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, wil de sportwereld uitdrukkelijk en proactief haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen”, luidt het in een mededeling.

LEES MEER. Geen Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen door coronavirus

De sportsector zegt geen katalysator te willen zijn voor de verdere verspreiding van het virus. “Het is de grote kracht van sport dat het veel mensen samenbrengt. Maar die kracht wordt een kwetsbaarheid, wanneer een virus zich verspreidt overal waar grote groepen samenkomen”, luidt het.

LEES MEER. Slotspeeldag in Jupiler Pro League achter gesloten deuren, bekerfinale uitgesteld door coronavirus: “Mogelijk nog extra maatregelen”

De sportsector beseft dat de gevolgen voor de diverse sportfederaties, voor de organiserende clubs, voor de ondersteunende diensten, voor toeleveranciers, voor de supporters en voor alle andere betrokken partijen desastreus kunnen zijn. “Dit was geen makkelijke beslissing, maar het kan niet anders”, aldus nog de sportorganisaties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen