© Instagram

Make-upartist grijpt coronacrisis aan om krachtige boodschap te verspreiden

De Italiaanse make-upartiest Emanuele Petrini heeft een foto gedeeld om in deze coronatijden de aandacht ook op een andere problematiek te vestigen: racisme.

vwh

De 22-jarige visagist heeft zijn talent gebruikt om een mondmasker te creëren met make-up. Dat ziet er op zich al heel spectaculair en realistisch uit, maar het is de boodschap op de post-it op de lippen van het model dat extra aandacht krijgt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Coronavirus betekent niet dat je racistisch mag zijn tegenover Aziaten. Aids betekent niet dat je homofoob moet zijn. Transgender betekent niet je transfobie moet ontwikkemen. En je kunt ook niemand zomaar haten die gewoon zichzelf is. Stop het verspreiden van je haat met excuses. Het is zo oubollig en saai. Neem voor één keer je verantwoordelijkheid.”

Petrini was zelf getuige van corona gerelateerd racisme in zijn thuisstad Viareggio. Op andere plekken in de wereld werden sinds de uitbraak van het nieuwe virus al vaker Aziatische mensen verbaal aangevallen. In Londen werd een man ook fysiek aangevallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty