Horeca Vilvoorde - laatste avond  -coronavirus
Volledig scherm
Horeca Vilvoorde - laatste avond -coronavirus © Dieter Nijs

Gaan er veel faillissementen komen? De belangrijkste vragen uit coronaspecial VTM NIEUWS beantwoord

In een special van VTM NIEUWS legde nieuwsanker Dany Verstraeten deze avond enkele prangende vragen over het coronavirus voor aan Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, en Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.

30 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    Jules Vermeers, wat een onzin. Goed gewapend ? dekt 4000e maximum de omzet ? Ik denk dat je vergeet wat een rekeningen die krijgen, en daarnaast alle kosten van vergunningen, keuringen enz enz enz moeten betalen elk jaar opnieuw. Zelfs goed draaiende zaken gaan op hun kin kloppen, en er zal vrijwel zeker een golf van ontslagen volgen. De kleine zelfstandige had het al lastig door de grote ketens. Die lijden echt. Nog een verlenging van de termijn gaat ook gezonde bedrijven de kop kosten.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Met al de maatregelen die de regering genomen heeft zijn bedrijven goed gewapend, zie die met de lippen aan het water stonden zouden zelfs zonder virus gecrasht zijn. Wat wel kan is dat de mensen beseffen dat veel geld verkwist wordt aan dingen die in feite totaal niet hoeven en dat kan parten spelen.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    in plaats van 4000 euro te geven ter compensatie, zou men beter geven wat de horecazaken aangeven aan de balastingen wat ze zogezegd verdienen. Als het over belastingen gaat verdienen ze allemaalmaar net het minimum, maar nu zou die 4000 euro niet volstaan??
  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    moet de regering echt nadenken of deze situatie een overmacht is?amaai ik zou beschaamd zijn om zulke uitspraken te doen als regering. in andere landen treuzelen ze zo lang niet als in belgie,maar wat wil je met 57 ministers in een notedop.
  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Dan Midden mijn baas is al 40 jaar zelfstandige en stelt 40 mensen te werk maar als hij zoals nu geen werk heeft. 30 bussen staan geparkeerd op het terrein want het toerisme ligt stil en de scholen zijn toe. maar deze bussen moeten betaald worden de verzekering en taksen ook. ons bedrijf had net een aantal bussen vervangen door nieuwe. het personeel is op tijdelijk werkloosheid maar vele kosten blijven. en hij rijd niet met een dikke bak.