© Kioni Papadopoulos

© pdr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twintiger verkoopt achtergelaten Tomorrowland-tentjes tegen spotprijs

Zoals elk jaar hebben weer honderden kampeerders na Tomorrowland achteloos hun tenten, luchtmatrassen, stoelen en veel bier gewoon achtergelaten op de camping. Til Roose, een buurtbewoner uit Reet, vond het zonde. Hij haalde de betere tentjes eruit en doet ze voor een spotprijsje van de hand.

dirk hendrikx

“Voor 10 euro of zo, het is bijna meer voor de moeite dan iets anders”, zegt hij. De 24-jarige fotograaf heeft er samen met zijn broer dan ook best wat werk ingestoken. “Het is vorig jaar begonnen. Het had toen geregend en een paar bezoekers waren hier in de tuin komen kamperen om de modder te ontvluchten. Toen ze vertrokken gaven ze ons hun campingbandjes. Dit jaar hadden we die niet, maar we zijn zonder probleem op het kampeerterrein geraakt na het festival.”

De oogst: 28 tenten, kampeermateriaal en een lading bier. “We waren deze keer beter georganiseerd”, zegt Til Roose. “Ik heb intussen een kleine bestelwagen en we hadden de kruiwagen meegenomen. We kiezen er de tenten uit die nog een beetje proper zijn en geen scheuren of mankementen hebben.”

De meeste van die tentjes kosten tussen 40 en 100 euro, schat hij. “Er zijn er ook die echte gezinstenten achterlaten die makkelijk een paar honderd euro kosten, met een stuk of drie aparte slaapcompartimentjes en een gemeenschappelijk middenstuk.”

De jongeman ziet geen kwaad in wat hij doet, maar Tomorrowland zelf ziet dat anders. Lees dinsdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tomorrowland