Iris De Ryck (40), de Vlaamse epidemioloog die woont en werkt in het Italiaanse Siena, roept op om op beleidsniveau te stoppen met treuzelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Iris De Ryck (40), de Vlaamse epidemioloog die woont en werkt in het Italiaanse Siena, roept op om op beleidsniveau te stoppen met treuzelen. © AFP

Vlaamse epidemioloog in Italië roept politiek op om eindelijk drastisch in te grijpen: “Waarop wacht u eigenlijk?”

“Eigenlijk moet u als beleidsmaker maar één fundamentele keuze maken”, schrijft Iris De Ryck (40), de Vlaamse epidemioloog die woont en werkt in het Italiaanse Siena, in een open brief (die integrale open brief lees je onderaan het artikel). Ze roept op om op beleidsniveau te stoppen met treuzelen. “Aanvaardt u dat getroffen maatregelen potentieel ‘overdreven’ blijken of aanvaardt u liever de kans dat u niet voldoende hebt ingegrepen?”

33 reacties

  • Bernard De Smeytere

    4 jaar geleden
    Ik snap echt niet dat er nog vluchten landen uit risico gebied zonder controle of verplichte afzondering, dit is toch dweilen met de kraan open?
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Al die grenslopers met Nederland moeten ze maar eens de bak indraaien en bovenop een flinke geldboete. Wie niet luisteren wil moet voelen ! Datzelfde geldt vanzelsprekend ook voor mensen die bij feestjes nog betrapt worden !
  • Monique Hermans

    4 jaar geleden
    Liefst een volledige lockdown, en mensen die de regels overtreden, hun nooduitkeringen voor deze crisis afnemen en jongeren een dagje verplicht laten meehelpen in ziekenhuizen ze zullen dan wel anders fluiten.
  • Luc Vaes

    4 jaar geleden
    Veel mensen kunnen de huidige maatregelen nog niet naleven, en zagen en klagen nu al. Weinig discipline. Zeker één van of de reden van de toestand in Italië. Daar kenden de bewoners o.a. sluiproutes door veldwegen om in en uit de Lockdown zones te geraken om te gaan winkelen.
  • Laurent Van den Bossche

    4 jaar geleden
    En waarom moet je betalen in crisis tijden om dit te kunnen lezen?