Een lege straat in Barcelona.



 only BELGIUM !
Volledig scherm
Een lege straat in Barcelona. only BELGIUM ! © Photo News

Dodental in Spanje loopt snel op, nu al 767 mensen bezweken

Het dodental van de coronapandemie is in Spanje opgelopen tot 767, zo blijkt uit cijfers die het ministerie van Volksgezondheid donderdag heeft bekendgemaakt. Op 24 uur tijd is het dodental met bijna 30 procent toegenomen.

0 reacties

  1. Spanje krijgt epidemie voorlopig niet onder controle en stevent op hoger dodental dan Italië af: “Ergste moet nog komen”

    Spanje krijgt epidemie voorlopig niet onder controle en stevent op hoger dodental dan Italië af: “Ergste moet nog komen”

    De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft voor een bijna leeg parlement in Madrid zijn land gewaarschuwd dat “het ergste nog moet komen” rond de verspreiding van het nieuwe coronavirus. In het land vielen tot nu toe bijna 600 doden en zijn meer dan 13.700 mensen besmet. Spanje is daarmee het tweede meest getroffen land in Europa, maar stevent met de huidige cijfers op een nog zwaardere balans dan Italië af. Het land probeert met een complete lockdown dat scenario nu te vermijden.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Studenten eisen dat UGent samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt: "Anders bezetten we vanaf maandag universiteitsgebouw”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Studenten eisen dat UGent samenwer­king met Israëli­sche instellin­gen verbreekt: "Anders bezetten we vanaf maandag universi­teits­ge­bouw”

    In het Ufo-gebouw van de Gentse universiteit hebben meer dan honderd studenten een vreedzame actie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in de Gazastrook en voor de klimaatcrisis. De studenten van de organisaties End Fossil Gent en Ghent Students For Palestine eisen onder meer dat de UGent de samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt. Als er niet op die vraag wordt ingegaan, dreigen ze ermee om vanaf maandag een universiteitsgebouw te bezetten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.