(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photonews

“Ouders worden overladen met schoolopdrachten voor kinderen”

De Gezinsbond krijgt veel bezorgde signalen van ouders over het schoolwerk van hun kinderen. Nu de lessen op school opgeschort zijn door Covid-19, worden kinderen via digitale leerplatformen overladen met schoolopdrachten. Soms gaat het ook om nieuwe leerstof, die extra uitleg of begeleiding van de ouders vraagt. De Gezinsbond roept op om de druk op leerlingen, ouders én leerkrachten in deze coronacrisis niet te hoog te leggen.

14 reacties

  • Neeltje Willekens

    4 jaar geleden
    Het moet bewust minder, want wat is nu dé essentie? Gezinnen die overeind blijven en ouders die hun job kunnen doen of die leerstof van 1,5 trimester er vanop afstand nog koste wat het kost proberen door te jagen in deze crisis? Kinderen uit oorlogsgebieden krijgen maanden (járen) geen les. Die redden het ook in hun latere leven ! Bezig blijven, de hersenen wat prikkelen, helemaal akkoord. Maar laat ouders niet in burnouts gaan door de combi (tele)werk-kids-thuisonderwijs. Waar staan we dan ?
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    De nieuwe leerstof is wel degelijk een probleem. De manier waarop iets wordt aangeleerd is meestal verschillend hoe de ouders zelf het geleerd hebben. En omdat de meeste ouders nog werken zijn het de grootouders die het huiswerk mee proberen te verwerken.
  • Ivan Willems

    4 jaar geleden
    Ze mogen blij zijn dat de school nog altijd prioriteit is. Krijgen ze te horen dat hun kind moet blijven zitten is het kot te klein. In school moeten ze niet op hun kinderen letten. Daar is het de taak van de leerkracht. Nu moeten ze wel met de kids bezig zijn.
  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Het moet niet altijd de school zelf zijn!
  • Cindy Stevens

    4 jaar geleden
    Hier identiek als bij Sarah Meers, 2 kinderen van 11&14 en zij hebben idd zelfs boor LO & MO zaken moeten doen! Erover! Dit massa aan werk doen ze niet in 1 week school. Ik heb zelfs gisteren verlof genomen om hen uitleg te geven! Bovendien moet ik nog 8,5u werken op een dag, ik zit niet thuis te niksen. Ik moet ook mijn werk uitvoeren zodat iedereen kan tv kijken en internet heeft! Want die firma’s moeten ook doorwerken, niet enkel zorg en voeding.