Archiefbeeld. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping. © REUTERS

ANALYSE. Als het Westen geen leiderschap toont, vult China vacuüm

Tegen de tijd dat de pandemie is uitgeraasd, kan het internationale systeem blijvend zijn veranderd. Nu het Westen geen leiderschap toont, ziet China kansen het gat te vullen.

43 reacties

  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Beter de eu opdoeken. Het heeft geen enkele basis en ook geen reden tot bestaan.
  • yves hollanders

    4 jaar geleden
    Een paar maanden terug stond er overal in Europa om geen spullen uit China&co te kopen wegens inferieure kwaliteit ,niet volgens de richtlijnen geproduceerd en vol gifstoffen. Nu breekt er hier een Chinees virus uit zodat hier alles toe moet en we alles terug bij hun webshops gaan bestellen.Als extra produceren ze zelf massa’s mondmaskers en zodoende gaan we nu hun brol materiaal zelfs gebruiken voor medische toepassingen. Met alle Chineze maar ni met den deze.
  • Mark Deckers

    4 jaar geleden
    @Levi Raes: richting China kijken? Alsof we het zelf niet kunnen. Er moet duidelijk terug meer lokaal geproduceerd worden, dat is duidelijk.
  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    China gebruikt elk vacuüm en andere opportuniteit om zichzelf meer macht toe te eigenen in deze wereld. We hebben in het verleden gezien waar zoiets toe leidt
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    De aftercorona economie zal terug een moeten worden van plaatselijke productie vooral voor essentiële producten zodanig dat we terug weer niet afhankelijk worden van grote landen en zelfbedruipend worden .Dit zal het op nieuw uitvinden zijn voor bedrijven met mini winsten en gedaan met het anciën kapitalisme .