Angel Gurria, de secretaris-generaal van de OESO.
Volledig scherm
Angel Gurria, de secretaris-generaal van de OESO. © AFP

OESO: “Wereldeconomie zal nog jaren onder coronacrisis lijden”

“De wereldeconomie gaat nog jarenlang lijden onder de coronacrisis en het is onrealstisch te denken dat er een snelle heropleving komt.” Dat heeft Angel Gurria, de secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), vandaag gezegd in een interview met de BBC.

12 reacties

  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Zolang 'Hun Elite-systeem' overeind blijft wel ja! Dan gaan we het zeker nog jaren voelen. Nog meer armoede dan er al was. Neen, dit is het moment om economische groei tot in de hemel en mensen-uitbuiting in lage loonlanden aan banden te leggen. Een eerlijker en humaan-gerichte maatschappij zonder kapitalistische dollartekens in hun ogen, zou een verademing zijn voor mens,milieu,dier en planeet.
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Bedrijven hebben in belastingparadijzen meer miljarden staan dan dat die coronacrisis bijelkaar kost. De oplossing ligt dus voor het oprapen.
  • Maria Arens

    4 jaar geleden
    Hoog tijd dat we es inzien dat economie niet werkt. Een andere levensmanier moet er komen. Niets dan oorlog en miserie door economie. WEG ERMEE.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Basic leven,nooit overconsumeren is veel beter voor de gezinsbegroting en in tijden als deze kan je deze soort klappen moeiteloos opvangen.Zo leef ik al 49 jaar.Het is zoals Raf Peeters het zegt,een beetje bescheiden leven..Het is trouwens nooit erg om zo een flinke reserve op te bouwen voor in situaties als nu,want er komen er nog.
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Begin dan al met de helft van uw pree in te leveren. Wij de gewone man in de straat zullen de dupe zijn!