De Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap protesteerde op 12 maart tegen de toegenomen angstzaaien, discriminatie en geweld tegen de gemeenschap sinds de uitbraak van het coronavirus.
Volledig scherm
De Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap protesteerde op 12 maart tegen de toegenomen angstzaaien, discriminatie en geweld tegen de gemeenschap sinds de uitbraak van het coronavirus. © AP

Trump: “Aziatische Amerikanen niet verantwoordelijk voor coronavirus”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat de Aziatisch-Amerikaanse bevolking niet verantwoordelijk is voor de coronacrisis en dat de groep bescherming verdient. Hem werd eerder racisme verweten, nadat hij vorige week sprak van "het Chinese virus" en kritiek had op de handelswijze van de Chinese overheid.

5 reacties

  • Mario Cannas

    4 jaar geleden
    Deze man heeft Obamacare al goed beschadigd waardoor miljoenen Amerikanen niet eens een ziekenhuisopname kunnen betalen. Geen behandeling dan...Een rampzalig scenario. Deze "leider" heeft deze pandemie als hoax bestempeld, beweert dat er heel snel een vaccin zou komen, dat alles snel in orde zou komen. Deze incompetente president heeft de helft van zijn bekwame administratie ontslaan en vervangen door hiellikkers. De organisatie is daar nu op federaal vlak een ramp. Trump is een ramp.
  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    Ik heb zijn toespraak vannacht gezien. "We gaan nog 2 weken de beperkende maatregelen (social distance) handhaven, daarna moet de economie weer het belangrijkst worden. Het middel mag niet erger zijn dan de kwaal. Er komen mensen om bij auto- ongelukken, dan gaan we toch ook geen wagens verbieden. We hebben ook nog de normale griep, waar meer mensen aan doodgaan" New York heeft een groter probleem dan Italië! Walgelijk deze 'intelligente' president van het beste land ter wereld.
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    zoals steeds de nagel op de kop maar de Chinese 'wet markets' veroorzaakten wel deze slachterij want dit is pas de aanvang
  • Rudy Meert

    4 jaar geleden
    Komt volledig op de rekening van de "beste" President ooit. Zijn voortdurende demonisering van latino's en andere minderheidsgroepen hebben dit teweeggebracht. Ik hoop dat deze onbekwame pathologische leugenaar bij de volgende verkiezingen herop wordt afgerekend.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Och die oen weet niet beter.