© YouTube

Transgender vrouw deelt beelden van haar operatie

De Canadese Stef Sanjati (20) werd geboren als jongen maar voelde zich altijd al vrouw. Tot voor kort had de transgender vijf uur nodig in de badkamer om zich op te maken, maar nu heeft ze een operatie van 43.000 euro laten uitvoeren om de look van haar dromen te bekomen. De momenten net na de ingreep heeft ze gefilmd en deelt ze op haar YouTube-kanaal.

vwh

In de spiegel kijken was altijd moeilijk voor Stef. Ze vond zichzelf niet lelijk, maar de persoon die haar aankeek, reflecteerde niet wie ze echt was. Daarom onderging ze recent facial feminisation surgery, een plastische ingreep die bedoeld is om het gezicht van een persoon vrouwelijker te maken. Op de dag van haar operatie en de dag erna deelde ze een filmpje met haar duizenden volgers.

“Hoewel ik me niet echt goed kan uitdrukken, heb ik niet veel pijn. Ik ben blij met hoe de operatie is verlopen en voel me dankbaar. Ik kan al een verschil zien en de dokters zeggen dat mijn gezicht goed geneest”, zegt ze onder meer in het filmpje. “Ik kan me inbeelden dat ik later nog meer pijn zal ervaren, want alles zal nog meer gaan zwellen. Ik kan al een beetje eten en water drinken.” Als ze de volgende ochtend wakker wordt, heeft ze toch iets meer pijn omdat haar keel zwelt. Die avond mag ze naar een hotel, waar ze het door de zwellingen moeite heeft om te praten. “Het ziet er misschien niet zo uit, maar dit is al een goede vooruitgang”, zegt ze als ze een paar drukverbanden van haar hoofd schuift.

Het filmpje werd op 17 december online geplaatst en is meer dan 130.000 keer bekeken. Een tweede filmpje volgde op 19 december. Daarin zien we dat Stef nog meer opgezwollen is. Stef belooft in de video dat ze haar volgers op de hoogte zal houden van haar transitie. In de toekomst wil ze ook een geslachtsoperatie ondergaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer