Je innerlijke bakker bovenhalen? 4 heerlijke én simpele recepten
Hoe wij onze eieren het liefst eten? In een cake of taart, als het even kan. Hebben deze rare tijden jou ook aangemoedigd om je innerlijke keukenprinses uit te dagen en je bakkunsten op de proef te stellen? We bezorgen je nog wat extra inspiratie!
Hebben hamsteraars alle bloem uit winkels leeggeroofd? Geen probleem. We zochten vooral receptjes bij elkaar waar je géén bloem voor nodig hebt. Is dat wel het geval? Dan kan je kiezen voor enkele allternatieven: speltmeel, boekweitmeel, amandelmeel, havermeel (je kan ook zelf havermout fijnmalen), rijstmeel, kastanjemeel of maïsmeel.
Fruitcake
Wat heb je nodig:
Voor het beslag:
- 4 eieren
- 250 g suiker
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g gesmolten boter
Voor de afwerking:
- 250 ml mascarpone
- 125 ml room (30% vet)
- 2 el vanillesuiker
Vers fruit:
bosbessen, braambessen, aardbeien
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2: Maak het beslag: kluts de eieren en meng er de suiker onder tot je een romig mengsel krijgt. Voeg de gesmolten boter toe en klop goed door. Zeef de bloem en roer onder het beslag. Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en zet 50 minuten in de oven.
Stap 3: Snij de afgekoelde cake horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de vanillesuiker op en spatel er de mascarpone onder. Smeer hiervan een laagje op de ene helft van de cake. Plaats er de andere helft op. Smeer ook bovenaan het mascarponemengsel en werk af met het vers fruit.
Tip: Combineer verschillende soorten fruit.
Appelcroissants:
Wat heb je nodig:
- 1 appel
- een rol bladerdeeg
- 2 el suiker
- 3 el gehakte noten
- 1 ei, losgeklopt
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en snij in acht driehoekjes. Bestrooi ze met de suiker en de nootjes.
Stap 2: Snij de appels in plakjes en leg op het breedste stuk van elk driehoekje 1 of 2 plakjes.
Stap 3: Rol de driehoekjes op als een croissant, besmeer met het losgeklopt ei en zet 20 minuten in de oven.
Tip: Je kan de appels ook eens vervangen door peren.
Yoghurtmuffins:
Wat heb je nodig voor 12 muffins:
- 200 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 80 g rietsuiker
- 250 g magere yoghurt natuur
- 2 eieren
- 3 el zonnebloemolie
- 150 g blauwe bessen
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2: Meng de suiker, yoghurt, olie en eieren. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en meng alles met een spatel onder elkaar. Voeg de bessen toe en meng nog een laatste keer door.
Stap 3: Leg 12 cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm en verdeel het deeg over de 12 vormpjes. Zet 20 minuten in de oven.
Tip: Test met een houten prikker of de muffins klaar zijn. Als er nog deeg aan de prikker blijft hangen, moeten de muffins nog even in de oven blijven.
Snelle aardbeientaart:
Wat heb je nodig:
- Handvol aardbeien, in twee gesneden
- 150 g roomkaas
- 40 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- kant-en-klaar bladerdeeg
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit en snij er een zestal vierkantjes van 7X7 cm uit. Plooi elk vierkantje met twee overstaande hoeken naar binnen en leg op een bakplaat. Snij beide kanten van de driehoekjes voor 2/3 in en plooi de losse kanten naar het midden.
Stap 2: Meng de suiker en vanillesuiker met de roomkaas. Schep op elk stukje deeg een lepeltje roomkaas.
Stap 3: Leg een halve aardbei op de roomkaas en zet 20 minuten in de oven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken