Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) © Photo News

Alexander De Croo "staat open" voor aanmoedigingspremie zorgsector

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) staat open voor suggesties met betrekking tot een aanmoedigingspremie voor de zorgsector. Dat heeft hij gezegd in De Zevende Dag op Eén. Andere beroepsgroepen zouden intussen zoveel als mogelijk weer aan de slag moeten gaan, op voorwaarde dat dat in veilige omstandigheden kan en de werknemers zelf in goede gezondheid zijn. "Ook dat is een vorm van solidariteit", aldus De Croo.

104 reacties

  • james vroman

    4 jaar geleden
    waarom niet de printers draaien overuren
  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Geef nog wat premie's aan de poetsbureau's die hun poetshulpen verplichten om opnieuw te gaan werken.
  • Dirk Thyssen

    4 jaar geleden
    Geloof dat toch niet , toen hij tegen zijn zin wat geld moest ophoesten voor de zorgsector had hij al een gezicht als een boer met kiespijn. Geld aan Afrika uitdelen ging heel wat gemakkelijker me dunkt .
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Hopelijk is het belastingvrij want zo kennen we onze politiekers aan de ene kant geven aan de andere kant alles terug afnemen.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    zou pas écht respect afdwingen zijn als hij bij de EU parlementairen ging vragen om een deel van hun pré af te staan voor de corona crisis. Die VIP's zouden er geen boterham minder om eten. Idem aan al zijn politieke collega's waarvan sommige nu maandelijks 3 pensioenen opstrijken.