Anthony Fauci.
Volledig scherm
Anthony Fauci. © AP

Raadgever Trump: "100.000 tot 200.000 doden mogelijk in VS”

De kans is groot dat er in de Verenigde Staten miljoenen mensen besmet zullen raken met het coronavirus. Dat heeft Anthony Fauci, de directeur van het Nationaal Instituut voor Infectieziekten en corona-adviseur van Donald Trump, vandaag gezegd op de nieuwszender CNN. Hij sprak ook voorzichtig van mogelijk 100.000 tot 200.000 doden. Om 22 uur (Belgische tijd) geeft de Amerikaanse president een nieuwe persconferentie.

20 reacties

  • Roland Q

    4 jaar geleden
    200.000 op een bevolking van 330 miljoen...Dat is een worst case scenario van toch wel 0,06 procent...dat valt wel heel goed mee die corona...zo gek klinkt het dan niet meer om na pasen opnieuw gewoon te gaan werken...
  • Nicolas Eisbär

    4 jaar geleden
    Oei Fauci, nooit de waarheid vertellen in de nabijheid van Trump, je weet toch dat die daar niet tegen kan! Straks ga hij je nog ontslaan en vervangen door een van zijn zonen, want die zijn de greatest covid experts volgens Trump sr.
  • Carlo Verstappen

    4 jaar geleden
    Als een gewone man hier zo'n fratsen als Trump uit haalt word hij in een instelling geplaatst. In Amerika kan zo iemand president blijven, begrijpen wie kan.
  • Frederik Lootens

    4 jaar geleden
    Op een land v 375 miljoen mensen,is 200.000 doden gewoon NOPPES,neem je rekenmachine,dan ga je misschien zien dat het nog veel erger zou kunnen.
  • peter lepouttre

    4 jaar geleden
    Dr.Fauci is heel realistisch in zijn voorspellingen. Is ook van een heel ander niveau wetenschapper dan wat we hier in België hebben. Van Gucht en van Ranst zijn duidelijk niet onderlegd in de materie.