VIDEO. Toppoliticus neemt na bijna halve eeuw afscheid: “Nu kan ik weer biljarten en voetbal kijken”

© gvh

© Jules Van Paesschen

© VUM

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

SP.A-boegbeeld Freddy Willockx nam gisteravond na 46 jaar afscheid uit de gemeenteraad van Sint-Niklaas. Daarmee verdwijnt én van de meest toonaangevende figuren uit de Sint-Niklase politie geschiedenis van het toneel.

Guy Van Vliet

“Ik heb altijd gezegd dat ik dat op mijn 70ste zou doen en ik hou nu woord”, kondigde Freddy Willockx gisteren aan. “Politici zoals ik, die heel jong aan de bak kwamen, moeten tijdig de fakkel doorgeven aan de jonge generatie. Ilse Bats wordt mijn opvolger als voorzitter van de gemeenteraad, Aster Baeck (Groen) neemt mijn plaats in de gemeenteraad in.”

Verrassend verkozen in 1970

Willockx kondigde zijn vertrek niet toevallig aan in De Witte Molen, de plaats waar hij opgroeide en indertijd zijn politieke carrière begon. “Ik werd in 1970, toen ik amper 23 was, verrassend verkozen ondanks een onverkiesbare plaats op de lijst. Mijn vader was wijkagent en bij ronddragen van de kiesbrieven riep hij de wijkbewoners op om op ‘onze Freddy’ te stemmen. Ik blijf er zeker van dat mijn meeste stemmen uit de buurt van de Witte Molen kwamen”, blikt Freddy Willockx terug.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen