© Jozef Croughs

Politie vat duo inbrekers na achtervolging in Nieuwerkerken

De politie heeft gisteren in Nieuwerkerken twee Albanezen opgepakt. Het duo zou lid zijn van een inbrekersbende. De actie gebeurde na een tip van een alerte bewoner, die een verdacht voertuig meldde.

jcr

Toen de politiepatrouille aanstalte maakte om het voertuig en de inzittende aan een controle te onderwerpen, negeerden ze de controle en vluchtten ze weg. De politie zette, met de steun van enkele collega’s, meteen de achtervolging in. In de Terbeekstraat in Metsteren werden de dieven klemgereden. Pascal Pareé zag door zijn raam plots blauwe zwaailichten in de straat. “Het ging allemaal zo snel. Voor mijn huis stopte een wagen en meteen sprongen er minstens twee mannen uit de auto. Het duo zette het op een lopen. Een van hen werd meteen gepakt, een tweede werd even later naar de combi gebracht. Die tweede werd gevat in het veld.”

Er is nog door een paar ploegen gezocht naar een derde persoon maar dat leverde geen resultaat op. Later op de avond werd de wagen op last van het parket getakeld voor een grondig sporenonderzoek. “De twee verdachten werden voor ondervraging overgebracht naar het politiebureau en zullen morgen in afspraak met het parket eventueel worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die verder over hun mogelijke aanhouding zal beslissen”, wist korpschef Steve Provost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer