Burgemeester Bill de Blasio
Volledig scherm
Burgemeester Bill de Blasio © AFP

New York vraagt gezondheidswerkers uit hele land om hulp. Burgemeester: “Zondag is D-Day”

De New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo heeft gezondheidswerkers uit heel Amerika gevraagd om te komen helpen bij het behandelen van coronapatiënten. Het aantal bevestigde besmettingen in de noordoostelijke staat is opgelopen tot 66.500. De burgemeester van New York City Bill de Blasio vraagt de federale overheid om meer medische hulpmiddelen. Hij vreest een verdere stijging van het aantal doden als de hulp deze week uitblijft.

15 reacties

  • stefan leysen

    4 jaar geleden
    Binnenkort kunnen ze misschien de Cubanen vragen om hen bij te staan in hun eerste wereldland.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Wie zei er op 1 maart "we moeten geen disproportionele maatregelen nemen en we moeten de emotie loskoppelen van de wetenschap"? Trump? Nee hoor: de Belgische minister van Volksgezondheid. Wie zei er op 3 maart "het is maar een griepje"? Trump? Nee hoor: de Belgische viroloog - de man die zijn tijd spendeert tussen zijn werk en zijn hobby = het bekampen van de NVA en het VB op Twitter.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Kai: de compilatie van Trump zijn uitspraken over Corona al eens bekeken? En DIE was dan nog ruim op tijd gebriefd door de CDC, in tegenstelling tot de burgemeesters en gouverneurs!
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Uiteindelijk gaan de gouverneurs van de Amerikaanse staten de klus klaren, ieder op zijn, haar manier en waarschijnlijk met afspraken en hulpverlening waar Trump in heel zijn leven geen kaas van heeft gegeten. Who needs Trump ? Net zoals de Europese landen de klus klaren met solidaire acties onder elkaar. Wie heeft de E.U. nodig ? Dat ding functioneert niet als het moet.
  • Conny Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Komaan wij belgen doen het heel goed, we staan op de zevende plaats met 44 doden per 1 miljoen inwoners, de slecht presterende Trump staat op de negentiende plaats met 9 doden per 1 miljoen inwoners. En nu weigert deze democraat ook nog om NYC in quarantaine te plaatsen want dat voorstel komt immers van hem die zij geen president willen noemen.