Je hand op de pook houden blijkt onverstandig.
Volledig scherm
Je hand op de pook houden blijkt onverstandig. © iStock

Waarom je jouw hand beter niet op de versnellingspook legt tijdens het rijden

Bestuurders die met een handgeschakelde auto rijden, maken er soms een gewoonte van om tussen het schakelen hun hand te laten rusten op de schakelpook. Deze onschuldig lijkende handeling zorgt echter voor extra slijtage aan de versnellingsbak. 

22 reacties

  • Stijn Peeters

    4 jaar geleden
    Waarom zoveel kritiek op manuele versnellisbakken? Als mensen het leuker vinden om manueel te rijden is dat toch hun keuze?
  • Erwin Nijs

    4 jaar geleden
    Knopje van de handrem niet induwen tijdens het aantrekken leidt ook tot meer slijtage. Over 200 jaar gegarandeerd versleten!
  • ivo torfs

    4 jaar geleden
    @Wim De roey, dan kan de druklager slijten en rapper dan de koppelingsplaat?
  • christophe harinck

    4 jaar geleden
    Elektronisch sturing vd versnellingspook in recente handgeschakelde. Dus het is geen mechanische verbinding om te schakelen. Dus geen druk op de versnellingsbak.
  • Erik Verdyck

    4 jaar geleden
    Heb mijn twee kinderen leren autorijden en na het afleggen van hun praktisch examen ( waar ze beide van de eerste keer geslaagd waren ) zei de examinator ( twee verschillende mensen ) dat ze voor het verkeerslicht hun koppeling ingedrukt moesten houden ... heb de discussie aangegaan dat dit slecht was voor de koppeling en daar hadden ze geen oren naar ... misschien de examinators eens een technische cursus geven want ze hebben weinig kennis van een motor , zo blijkt ...