© EPA

Zes Russische langlaufers voorlopig geschorst na manipulatie stalen

Zes Russische langlaufers zijn voorlopig geschorst door de Internationale Skifederatie (FIS). De aankondiging komt er vrijdag nadat het IOC liet weten een disciplinaire procedure te openen tegen 28 Russische atleten, die deelnamen aan de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014.

De FIS gaf geen namen van skiërs, maar liet wel weten dat de schorsing loopt vanaf 22 december en dat de Russische Skifederatie op de hoogte is.

“De onthullingen van het rapport McLaren hebben zware schade toegebracht aan de integriteit van onze sport en we zijn dan ook vastbesloten de nodige maatregelen te nemen en sancties op te leggen”, aldus Gian Franco Kasper, de voorzitter van de FIS. “We gaan samen werken met de Russische Skifederatie om de sport schoon te houden.”

Het IOC kondigde vrijdag aan dat het een disciplinaire procedure heeft geopend tegen 28 Russische atleten, die deelnamen aan de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014. Hun urinestalen zijn niet positief bevonden, maar zouden gemanipuleerd zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer