De Zweedse eerste minister Stefan Löfven waarschuwt voor “duizenden doden”.
Volledig scherm
De Zweedse eerste minister Stefan Löfven waarschuwt voor “duizenden doden”. © EPA

Zweedse premier: “We zullen de doden bij de duizenden tellen”

ZwedenZweden moet zich volgens premier Stefan Löfven voorbereiden op duizenden doden aan de ziekte Covid-19. "We zullen de doden bij de duizenden tellen. We moeten daarop voorbereid zijn", zei Löfven in een interview met de krant Dagens Nyheter. 

28 reacties

  • Janna Boonstra

    4 jaar geleden
    Zal je zien. Straks in Zweden in een maand net zo veel doden als in mijn land Nederland in 5 maanden door die corona. Maar Zweden is dan wel veel sneller op de been dan heel de EU en kan hun economie weer vlot draaien.
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Het is niet omdat je( denk ik toch) geen EU -land bent vertraagde maatregelen moet nemen.Had ieder land op onze bol gelijktijdig gehandeld en nog strenger dan waren we goed bezig.
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Als je niets inzit met enkele duizenden doden meer, dan doe je zoals Zweden. Economisch en financieel zitten ze wel beter. Tot je zelf of een van je familieleden ten onder gaat aan dat virus.
  • Martin Amelynck

    4 jaar geleden
    Ik begrijp het niet... zoveel voorbeelden van hoe het er aan toe gaat en nog niet geleerd zijn.
  • Jan Depoortere

    4 jaar geleden
    Mensen, hier testen we niet eens. We doen maar wat zonder enig zicht op de werkelijke situatie. We maken alles kapot zonder te weten wat het werkelijke effect is. Aan ons slakkengangetje is de volledige bevolking in een dikke 9 jaar getest. Van waar blijven die besmettingen komen, geen mens die het weet!