Queen Elizabeth
Volledig scherm
Queen Elizabeth © REUTERS

Queen Elizabeth steekt Britten hart onder de riem: “We zullen deze crisis overwinnen”

De Britse koningin Elizabeth heeft haar volk zondagavond op televisie toegesproken vanwege de coronacrisis. De 93-jarige Queen stak de Britten een hart onder de riem en bedankte zorgverleners en de mensen die "thuis blijven om de kwetsbaren te beschermen". De opgenomen speech, waarvan al een deel door Buckingham Palace was vrijgegeven, was ook op radio en sociale media te volgen.

8 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Zij weet ook wat nostalgie is en welke gevoelens dat opwekt. In haar speech verweest zij subtiel naar de beroemde song van Vera Lynn: We'll meet again. Dat vind je op YouTube. Zij is en blijft echter een grote queen en wordt door de Britten aanbeden.
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Zoals alle koningshuizen veel blablablabla maar financieel bijdragen van hun enorm vermogen kennen ze niet.
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    Voor de super rijken zoals Zij en haar familie zullen er wel Veel meer middelen beschikbaar zijn dan voor Bv een Verpleger als ze ziek worden !?
  • Peter van Nieuwpoort

    4 jaar geleden
    Lekker makkelijk voor lieden die kunnen wegvluchten op hun landgoederen, kastelen en bankkluizen. Ook hier in België erger ik me aan die lieden. Die worden niet beboet omdat, ze te dichtbij elkaar staan. Maar ja, zij hebben ook ruimt zat en hoeven niet te kijken op een vierkante kilometer.
  • Pieter Martens

    4 jaar geleden
    Zegt madam in haar gouden kooitje, ik denk dat de meeste Britten er geen boodschap aan hebben toch niet de gewone Brit.