Een verpleegster van het La Princesa-ziekenhuis in Madrid maakt een hartje voor de buurtbewoners die hen vanop hun balkons al applaudisserend een hart onder de riem steken.
Volledig scherm
Een verpleegster van het La Princesa-ziekenhuis in Madrid maakt een hartje voor de buurtbewoners die hen vanop hun balkons al applaudisserend een hart onder de riem steken. © REUTERS

Aantal doden stijgt na twee dagen opnieuw in Italië, Spaanse cijfers geven hoop

De voorbije 24 uur zijn in Italië 636 personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat heeft de Italiaanse civiele bescherming laten weten. Het aantal overlijdens stijgt zo weer na twee dagen op rij met een daling. In Spanje is één persoon extra overleden (637), maar daar is nu voor de vierde dag op rij sprake van een daling. De autoriteiten meldden zondag 674 sterfgevallen, zaterdag waren het er nog 809.

5 reacties

  • Jason Roberts

    4 jaar geleden
    Als China van plan was Europa en Amerika op hun economische knieën te krijgen...dan is hun dat voortreffelijk gelukt!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Ze dalen altijd in het weekend. Daarna zet de trend zich terug door. Heeft iets met de registratie in het weekend te maken.
  • Hendrik De Zutter

    4 jaar geleden
    Hoop voor al deze mensen dat het blijft dalen. Hopelijk wordt er vlug een vaccin gevonden.
  • Gregoor Vogels

    4 jaar geleden
    Hoop zal er pas kunnen zijn als er een vaccin is. Totdan zal de coronacrisis blijven.
  • Jan Vanachter

    4 jaar geleden
    Natuurlijk mindert het, zij die gisteren stierven kunnen vandaag niet meer sterven. De zwakken moeten er uit. Zij die de maatregelen stipt hebben opgevolgd kunnen het nog wat rekken totdat het smerige virus hen bereikt.