Markt met levende dieren in Guangzhou.
Volledig scherm
Markt met levende dieren in Guangzhou. © EPA

Aziatische bevolking wil af van dierenmarkten na coronacrisis

In Azië hebben mensen het wel gehad met de zogenoemde wildlife markets, de markten waar je exotische dieren kunt kopen voor consumptie. De oorsprong van het coronavirus lag vrijwel zeker op een van de vele onhygiënische dierenmarkten in China. Daarom willen volgens Wereldnatuurfonds WWF mensen in Azië nu van de markten af.

15 reacties

  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Ze beginnen daar hun verstand te gebruiken amai.Maar wat gezegd in Afrika? Een risicowerelddeel.Europese buitengrenzen dicht en waterdichte immigratiestop.Het zal dan wel gedaan zijn.@arts met grenzen.
  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    John Waldack, dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd. U herinnert zich vast SARS enkele jaren geleden? China heeft nagelaten deze bron aan ta pakken. Ook hebben ze eerst geprobeerd het probleem te verbergen; u herinnert zich vast ook hoe dokters die het probleem zeer vroegtijdig aankaarten het zwijgen werden opgelegd? Pas toen ze het echt niet meer konden verbergen, hebben ze alarm geslagen. Niet voor u of voor mij, maar om hun eigen gezicht te redden.
  • Luc Bodson

    4 jaar geleden
    Waarschijnlijk is dit wel waar, maar wat als er binnenkort een nog actief virus uit de permafrost ontdooit in Siberië ? Er zal altijd wel iets nieuw het daglicht zien, en eens zal het 'nog' erger zijn dan wat nu aan de gang is.
  • John Waldack

    4 jaar geleden
    Ward Berden, in januari reeds waarschuwde China dat dit niet zomaar een griepje was, wat moesten ze meer doen volgens jou? België binnenvallen om Maggie te overtuigen dat dit niet zomaar een griepje was en het land in lockdown te zetten? Denk je dat ze hier voor de grap op 10 dagen een ziekenhuis neerplanten? jullie experts en 9 ministers van volksgezondheid hadden langer nodig om te beseffen wat er aan het gebeuren was!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Wetenschappers zijn het er niet over eens of de besmetting zo veroorzaakt werd. Twijfelen daar zelfs sterk aan. Waarschijnlijk circuleert het virus al langer. Besmetting kan ook op boerderijen in China waar mest van vleemuizen gebruikt wordt om het land te bemesten. Mogelijks zelfs nog een ander besmet boerderijdier als tussenschakel. In India brak ook ooit een epidemie met een ander virus van een vleermuis uit via besmet voedsel waar vleermuizen soms in plastten. Via voeding kan dus ook.